Cumhurbaşkanı Açıkladı: Gaziantep Saldırganının Yaşı…
Dün gece saat 23 sularında Gaziantep kent merkezine yakın bir sokaktaki düğüne canlı bomba saldırısı düzenlenmiş, insanların en mutlu günlerini cehenneme çeviren saldırı 51 insanımızın hayatını kaybetmesine ve onlarca insanımızın yaralanmasına sebep olmuştu. Her geçen dakika ise yeni detaylar ortaya çıkmakta. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla durumla alakalı bir bilgilendirme yaptı. Canlı bombanın yaşı ise herkesi dehşete düşürdü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep’te bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde 51 ölüm vakası söz konusu. İlk kanaatler DAEŞ eylemi olduğu istikametinde” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
“CANLI BOMBA 12-14 YAŞLARINDA”
Gaziantep’de dün yaşanan terör saldırısına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Gaziantep’te Şahinbey’de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17’si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu” diye konuştu.
Olayın, daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşların olduğu bir mahallede cereyan ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Şu an itibarıyla Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAEŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep’te DAEŞ’in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.
Ölenlerin ailelerine şahsı ve milleti adına başsağlığı dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sürecin hassasiyetini aynen koruduğunu ifade etmek istediğini dile getirdi.
“TERÖRÜN DİNİ, MİLLETİ, IRKI VE VATANI YOKTUR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terör nereden gelirse gelsin, bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAEŞ olabilir. Suriye’nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Bunların dini, milleti, ırkı, vatanı söz konusu değildir. Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimizle el ele, omuz omuza bunların üzerine gideceğiz. Ama hep söylüyorum; milletimiz nerede olursa olsun, tanıdığı, bildiği, burada bir yanlış hareketlenme var vesaire gibi bilgileri aldığı anda, bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok çok büyük fayda var. İşimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü en önemli istihbarat, insan istihbaratıdır ve bu istihbaratta da bu tür hareketlilikleri icabında apartmanında veya mahallesinde fark eden vatandaşlarım bunları emniyet teşkilatımıza bildirdiği anda buralardaki atılacak adımlar çok daha seri olacaktır, netice alıcı olacaktır. Bunu özellikle burada ifade etmek istiyorum.”
“Bunu bir ispiyonlama olarak kimse değerlendirmesin, kimse bunu bu şekilde düşünmesin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbaratın önemli ayaklarından bir tanesinin bu olduğunu aktardı.
kaynak: cumhurbaşkanlığı
