GADER’den Muhteşem Harfhane Gecesi
Merkezi Sultangazi’de bulunan Gaziosmanpaşa ,Sultangazi ve Arnavutköy Adıyamanlılar Derneği (GADER)olağan kongresi ‘nin ardından yeni yönetimle beraber ,birlik olmanın ,kaynaşmanın ,dayanışmanın ismi olan Harfhane gecesi düzenledi.
Sultangazi Belediyesi Sultançiftliği Hizmet Tesisleri’nde gerçekleşen birlik ve beraberlik ve dayanışma gecesine Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan Vekili Hacı Orhan,başkan yardımcısı Fevzi Dülger ,Adıyaman Federasyon Başkanı Nevzat Bayhan, Kahtalılar Federasyonu Başkanı Av.Ali Yücel,Adıyamanlılar Vakfı yöneticileri ,W.S.K.F Türkiye Başkanı Zülfikar Yeşil, ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan, Tüm Canbeyliler Dernek Başkanı Abdulbaki Durmuş, Sultangazi Gönüllüleri Derneği yönetimi AKYAD yönetimi, dernek başkanları,Fatih Muhtarlar dernek Başkanı Murat Hakverdi STK temsilcileri, Sultangazi Muhtarlar Dernek Başkanı Zeki yıldız ve yönetimi ve çok sayıda Adıyamanlı sultangazili vatandaşlar katıldı.
Sunuculuğunu Radyocu Tayfun Ayaz’ın yaptığı gecenin açılış konuşmasını yapan GADER Başkanı Ramazan Okay, 2007 yılında kurulan derneğin. Burs, kırtasiye ve rehberlik alanında ortaokul ve lise öğrencilerine destek verdiklerini belirten Okay, “Lise eğitimi sırasında burs vermiş olduğumuz öğrencilerimizin üniversitelerini başarılı bir şekilde bitirmiş ve iş hayatlarına atılarak ülkemize ve insanlığa hizmet ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor.”Dedi.
Gecede konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay profosyenel bir ekiple karşı karşıyayız .”Bu sanatçıları görünce muhteşem bir gece geçireceğimizi anladım Bu sanatçıları gördüğüm an muhteşem bir gece geçireceğimizi anladım. GADER’in Adıyaman kültürünü istanbul’da en güzel şekilde yaşatıyor bizi bu akşam Adıyaman’a götürdü beni geçmişe götürdü biz bu türkülerle büyüdük her zaman arabamda dinlediğim türküler iyiki varsınız.” dedi
Geceyi çok güzel organize eden misafirleri ile tek tek ilgilenen GADER yönetim kurulu üyeleri Haydar Ulaş ,Yaman ,Kahtalı Mustafa,Ramazan Koç ‘tan oluşan İstanbul Harfhane grubunun birbirinden güzel türküler ile yine yönetim kurulu üyesi Mehmet Akıncı dan gelen Ziyafet Çiğköftenin Ziyafeti ile Adıyaman kültürünü gece boyunca yaşattılar.
