Genel

Göksu, Ak Parti’deki Başkan Vekilliği Görevini Bıraktı

Göksu, Ak Parti’deki başkan vekilliği görevini bıraktı

21 ve 22 dönem Adıyaman milletvekilliğini yapan ve son 8 yıldır AK Parti Teşkilat Başkan vekilliği görevini yürüten Mahmut Göksu, Genel Merkez’deki bu görevini başka arkadaşlarına devrederek, bundan sonraki zamanını başkanlığını yürüttüğü Yeni Dünya Vakfı için harcayacağını söyledi.

Genel merkez’deki teşkilat Başkan Vekilliğini bıraktığına dair yaptığı yazılı açıklamada bulunan Göksu, Teşkilat Başkan Yardımcısı arkadaşlarına yeni görevlerinde başarılar diledi.

Göksu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bilge insan Aliye Izzetbegoviç’in şu manidar sözünü siyasi hayatımda hep hatırımda tutmaya çalıştım. “İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah’ın önünde hesap verecektir.

AK Parti; 1,5 milyon teşkilat mensubu, 9,5 milyon üyesiyle, Dünya’nın en büyük siyasi organizasyonlarından biridir. Kurulduğu günden bugüne; her seçimde başarıyı yakalamış, yaptığı hizmetlerle halkımızın gönlünde yer tutmuş, Dünya’da mazlum ve mağdur milletlerin umudu olmuştur. Yeni Türkiye’yi inşa eden bu büyük hareketin Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında sekiz yıldan beri sürdürmekte olduğum Başkan Yardımcılığı görevimi büyük bir onurla ifa ettim. Böylesine büyük bir partinin kurucularından biri olmaktan ve teşkilatında bu önemli görevi üstlenmekten şeref duydum. Bu görevi tevdi eden Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve bugüne kadar devam etmemi sağlayan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’na teşekkür ediyorum.

Görevim süresince, teşkilatın her kademesinde görev yapan birçok arkadaşla tanışma ve dostluklar kurma fırsatını yakaladım. Siyasetin merkezi olan AK Partide edindiğim bu dostlukların bundan böyle de inşallah devam edeceğini ümit ediyorum. Verimli çalışmalar yapabilmek için hep gayret gösterdim. Özellikle, teşkilat eğitimlerinden sorumlu olduğum dönemde 81 İl, 962 İlçede Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, Mahalle ve Sandık Yönetim Kurulu Üyelerine eğitim programları hazırladım, sunumlar yaptım. Tüm bu birikimlerin kalıcı olabilmesi amacıyla “Teşkilat İçi Eğitim” kitabını hazırladık. Bu çalışmaları zevkle ve heyecanla yapmaya gayret ettim, faydalı olmaya çalıştım.

Daha fazla mesai harcama arzusunda olduğum vakıf hizmetlerine ağırlık vermeyi düşünürken 7 Haziran seçimlerinde sonuç beklediğimiz gibi tek başına iktidarı getirmeyince bu düşüncemi erteledim. 1 Kasım seçimlerinden sonra partimizin aldığı büyük zaferle yıllardır devam ettirdiğim Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmam gerektiği hususunu tekrar çevremle paylaştım. Uzun süre devam eden görevlerde işler zaman zaman rutinleşiyor, verim de düşebiliyor. Onun için büyükler “Tebdil-i mekânda hayır vardır.” demişlerdir. Bu veciz ifadeden hareketle atanan Teşkilat Başkanımızın yeni bir ekiple çalışma arzusunu anlayışla karşılayarak bu nöbeti devrediyorum.

Görev süremce birlikte çalıştığım Teşkilat Başkanlarımıza, Teşkilat Uzmanı arkadaşlarımıza, Genel Merkezin tüm çalışanlarına, hassaten gece geç saatlere kadar işini aksatmadan yapan danışmanlarıma teşekkür ediyor, atanan Teşkilat Başkan Yardımcısı arkadaşlara yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Partimizin başarısı için dualarımızı ve bize düşen görevleri (bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonrada) aynı heyecanla yerine getireceğimi siz değerli dostlarımla paylaşmak istiyorum. Ünlü Seyyah İbn-i Battuta’nın “Derdi Olanın Vakti Olmaz.” sözünden yola çıkarak, bundan böyle çalışmalarımı, faaliyetleri genişleyen ve büyüyen Genel Başkanı olduğum Yeni Dünya Vakfında sürdüreceğim. Dualarını bizlerden esirgemeyen tüm dostlara saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

     Mahmut GÖKSU

  1. – 22. Dönem Adıyaman Milletvekili
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Çok Okunanlar

çok içmek